L'Etivaz AOP
L'Etivaz AOP

L'Etivaz AOP

El saborós formatge dels Alps

L'Etivaz AOP és un formatge de pasta dura a partir de llet crua que es fabrica a mà a més d'un centenar de formatgeries dels Alps del cantó de Vaud del mes de maig fins a octubre a partir de llet crua sobre un foc de llenya segons una recepta tradicional. La llet crua es tracta directament als Alps i conté tots els aromes de les fines herbes de les pastures alpines.

L'Etivaz AOP té un sabor afruitat i aromàtic característic, amb una lleugera reminiscència a nou, que varia una mica depenent de la dieta de les vaques que pasturen a diferents prats. La pasta és de color marfil a groc clar, i les rodes fan entre 15 i 35 kg. L'Etivaz AOP madura entre 5 i 13 mesos i el seu emmagatzematge és senzill. Només es fabrica en petites quantitats: entre 400 i 430 tones, o de 17.000 a 19.000 peces durant els mesos d'estiu.

En la varietat de pasta extradura madura un mínim de 30 mesos

L'Etivaz AOP Bio és un producte de les formatgeries dels Alps que compleix les condicions de BIO-SUISSE durant tot l'any. La producció estival és d'unes 35 tones. 

L'Etivaz AOP extradur es ven tallat en rotlles, després d'un mínim de 30 mesos de maduració natural. Aquest formatge alpí extradur té un sabor summament aromàtic. L'Etivaz AOP de pasta extradura també es fabrica com a producte ecològic.

Receptes amb aquest formatge