Le Gruyère AOP
Le Gruyère AOP

Le Gruyère AOP

L'aromàtic formatge de pasta dura de la Suïssa occidental

Els amants mundials del Gruyère AOP el valoren pels seus exquisits i típics aromes. Aquest apreciat formatge es produeix des de fa segles als voltants de la petita ciutat de Gruyère al cantó de Friburg, i encara avui se segueix la recepta tradicional a les formatgeries locals de tota la Suïssa occidental.

400 litres per fabricar una roda

Per fabricar una roda de 35 kg es necessiten 400 litres de llet crua fresca. Les vaques, que subministren aquesta valuosa matèria prima, s'alimenten a l'estiu de les pastures, mentre que a l'hivern mengen fenc. No està permès afegir-hi cap tipus d'additius. Durant els mesos de maduració, les rodes es giren diversos cops i es renten amb aigua amb sal. La humitat permet la formació de greix, que afavoreix la maduració de la crosta cap a l'interior del formatge. És d'aquesta forma com el Gruyère AOP obté el seu sabor únic. La denominació d'origen protegida AOP garanteix que només es vengui Gruyère AOP que compleixi els estrictes requisits de qualitat del plec de condicions.

Un plaer versàtil

El Gruyère AOP és part obligada de qualsevol plata de formatges. Es pot gaudir de postres o com a refrigeri amb pa cruixent, o es pot fer servir també per cuinar deliciosos plats calents. A més a més: en una fondue com cal, no pot faltar-hi el Gruyère AOP El Gruyère AOP es pot comprar en les variants següents: suau, madur, de maduració mitjana o surchoix (seleccionat).

Free from lactose and gluten

Le Gruyere AOP Lactose Frei.pdf (PDF, 94 KB)

Receptes amb aquest formatge