Formatges alpins regionals i d'especialitats
Formatges alpins regionals i d'especialitats

Formatges alpins regionals i d'especialitats

El formatge alpí suís es fabrica només durant els mesos d'estiu directament a les formatgeries dels Alps, a partir de llet de vaques que hi pasturen. En aquest món ple de tradicions, artesania i natura, sorgeix un producte únic: el saborós formatge dels Alps suïssos, incomparable.
No existeix un únic formatge alpí suís, sinó tota una sèrie d'especialitats regionals de formatges alpins. Cada formatge alpí té com a mínim un caràcter tan independent com el del formatger dels Alps que l'ha produït: des dels formatges extradurs de més de dos anys, passant per formatges de pasta dura i semidura, fins a formatges tous i altres especialitats.

Tot comença amb la llet de cada regió, amb un sabor típic aromàtic, que prové de les sucoses herbes alpines pròpies de cada contrada. També el foc de llenya sobre el qual s'escalfa la llet crua i el tacte del formatger li donen al formatge dels Alps les seves diferents reminiscències de sabor.

Receptes amb aquest formatge