Emmentaler AOP
Emmentaler AOP

Emmentaler AOP

El rei dels formatges suïssos

Aquest famós formatge rep el seu nom de la vall per la qual transcorre el riu Emme al cantó de Berna. En aquest indret, la fabricació de formatge es remunta fins el segle XIII. L'Emmentaler AOP es produeix avui dia a prop de 200 formatgeries locals a partir de llet fresca no tractada de vaques que mengen herba i fenc, però mai farratge ensitjat. Per fabricar un quilogram de formatge es necessiten uns 12 litres de llet. Està prohibit fer servir additius i ingredients modificats genèticament.

Típic: els forats

Les rodes de formatge tenen un diàmetre de 80 a 100 cm i pesen de 75 a 120 kg. La seva mida, tradició i qualitat inigualables converteixen l'Emmentaler AOP en l'indiscutible «rei del formatge» mundial. L'Emmentaler AOP es presenta en diferents graus de maduració, que s'adeqüen als diferents gustos i finalitats: des del clàssic amb un sabor suau a nou (com a mínim 4 mesos de maduració), passant pel «Réserve», molt més aromàtic (com a mínim 8 mesos de maduració) fins al «Höhlengereiften» carregat d'aromes (com a mínim 12 mesos de maduració).

L'Emmentaler AOP s'acostuma a menjar fred en bocins o talls. Tanmateix, també s'adapta a la perfecció com a ingredient exquisit a la cuina calenta.

La característica més peculiar de l'Emmentaler AOP són els seus forats. Tenen la mida d'una cirera fins a una nou i sorgeixen durant el procés de maduració.

Receptes amb aquest formatge