Appenzeller®
Appenzeller®

Appenzeller®

El formatge més saborós de Suïssa

Appenzeller®, el formatge més saborós de Suïssa, és una de les grans especialitats. Aquest formatge tan aromàtic es fabrica de forma artesanal segons una antiga tradició de més de 700 anys. El plàcid paisatge de pujols que s'estén entre el llac de Constanza i el massís de Säntis, amb unes pastures riques en herbes aromàtiques, presenta la base òptima per obtenir la llet crua natural a partir de la qual es fabrica l'Appenzeller®. La producció artesana de formatge tradicional és un costum protegit i molt viu a la regió d'Appenzell, a l'igual que la música d'instruments d'arc, l'instrument de percussió anomenat Talerschwingen i l'estil de pintura Bauernmalerei.

La recepta secreta de la pasta d'herbes aromàtiques

L'àmbit de producció estrictament limitat garanteix la singularitat de la saborosa especialitat de formatge: l'Appenzeller® únicament es pot fabricat als cantons d'Appenzell Innerrhoden i Appenzell Ausserrhoden, així com a alguns indrets dels cantons de St. Gallen i de Thurgau, segons una recepta que passa de pares a fills. El seu sabor únic prové de la pasta d'herbes aromàtiques, la recepta de la qual és un secret molt ben guardat, que embolcalla el formatge durant tres mesos com a mínim. El passaport que es troba a la part inferior de cada peça és garantia de primera qualitat.

Receptes amb aquest formatge